ZLATIBOR: FOLKLORAŠI IZ MASLOVARA ODUŠEVILI PUBLIKU

0

KOTOR VAROŠ, 8. DECEMBRA – Na devetom festivalu folklora na Zlatiboru članovi Kulturno umjetničkog društva /KUD/ “Brio – Rudar” Maslovare predstavili su se domaćoj publici sa “Igrama iz Obudovca”.

U konkurenciji 56 Kulturno-umetničkih društava i udruženja sa preko 1200 učesnika iz Srbije, Slovenije, Austrije, Crne Gore, Hrvatske i Republike Srpske folkloraši iz Maslovara su se predstavili spletom krajiških igara i pokazali da je ljubav utkana u svaki njihov korak.

“Iza nas je još jedan odličan nastup i sjajno druženje sa domaćinima i desetinama kulturno-umjetničkih društava. Predstavili smo u najboljem svijetlu naše Maslovare i Kotor Varoš, a ponosni smo što smo učestvovali na jednom od najprestižnijih festivala na Balkanu”, istakla je koordinator KUD “Brio-Rudar” Milena Bogdanić.

Prema njenim riječima, ovo je bio peti nastup folkloraša iz Maslovara na međunarodnoj sceni.

“Nastojaćemo da u narednom periodu osvježimo repertoar sa novim koreografijama i uspostavimo kontakte sa kulturno-umjetničkim društvima iz regiona”, naglasila je Bogdanićeva, koja je pohvalila gostoprimstvo domaćina na Zlatiboru.

KUD “Brio-Rudar” osnovan je prije četiri godine i trenutno broji oko 70 članova. Do sada su imali oko 50 nastupa u Republici Srpskoj, a želja im je da u narednoj godini posjete i upoznaju kulture drugih zemalja.

Smotru na Zlatiboru organizovalo je Udruženje za njegovanje narodne tradicije “Veterani Zlatibora”.

PODELI