Zlostavljana curica se nije izborila za život: Preminula teško povrijeđena djevojčica iz Nove Gradiške

0

ZAGREB, 04. APRILA – Iz klinike za dječje bolesti u Klaićevoj u Zagrebu u nedjelju nešto poslije 15 sati saopštili su tužnu vijest o sudbini dvoipogodišnje djevojčice, koja je iz Nove Gradiške prije nekoliko dana dovezena u izuzetno teškom stanju od povreda koje je pretrpjela.

S velikom tugom i žaljenjem moramo vas obavijestiti da je kod naše male pacijentice, uprkos svim poduzetim terapijskim mjerma i izuzetnim naporima intenzivističkog tima, došlo do kritičnog kliničkog pogoršanja – navodi se na početku saopštenja.

– U skladu s tim, prema protokolu sproveden je postupak za utvrđivanje moždane smrti, što je nažalost potvrđeno u 15.20. Počivala u miru – stoji u kratkom saopštenju iz Klaićeve.

Podsjetimo, slučaj prebijanja dvoipogodišnje djevojčice šokirao je javnost u Hrvatskoj.

Istražioci su utvrdili da su roditelji u periodu od prvog oktobra 2020. pa sve do 31. marta ove godine u kući u kojoj žive počinili kaznena djela zanemarivanja i zloupotrebe prava djeteta nad svoje četvero djece – jednim dječakom i tri djevojčice.

Roditelji su, kako navode mediji, grubo kršili svoje obaveze prema djetetu, a navodno su djeca bila maltetirana i žrtve su i fizičkog nasilja. Policajci su navodno utvrdili da je majka prošle srijede, 31. marta, zlostavljala kćerku udarajući je šakama po glavi i cijelom tijelu. Od siline udarca djevojčica je zadobila teške povrede glave i po tijelu, poslije čega je pala u komu, pišu Novosti. (srpskainfo)

FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

PODELI

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here