ŽUPLJANIN: ORUŽANE SNAGE JAVNO DA OSUDE POSTUPAK HANIĆA

10

BANJALUKA, 10. JANUARA  – Potpredsjednik Organizacije starješina Vojske Republike Srpske Slobodan Župljanin izjavio je Srni da bi Ministarstvo odbrane u Savjetu ministara i Oružane snage BiH trebalo hitno da reaguju i javno osude svog pripadnika Sulju Hanića koji je na društvenim mrežama veličao ratne zločine pripadnika takozvane Armije BiH nad Srbima u Kravici.

On je istakao da je neprimjereno da pripadnik Oružanih snaga na bilo koji način, a pogotovo ovakav, provocira pripadnike drugih naroda.

Župljanin je naveo da očekuje javnu osudu nadležnih, s obzirom na to da su ranije za daleko bezazlenije stvari sprovođeni disciplinski postupci protiv pripadnika Oružanih snaga iz reda srpskog naroda.

“Bilo bi uputno i umjesno da u Ministarstvu odbrane i Komandi Oružanih snaga preduzmu propisane disciplinske i druge mjere, jer ovakvi postupci i ponašanje nanose štetu svima. Nikome u BiH ne odgovovara stalno produbljivanje međuetničkih tenzija”, rekao je Župljanin.

Pripadnik Oružanih snaga BiH Suljo Hanić na Božić, 7. januara, objavio je na svom “Fejsbuk” profilu pjesmu “Ko na Božić u Kravicu dođe” koja veliča komandanta takozvane Armije BiH u Srebrenici Nasera Orića i ubistva Srba u srpskom selu Kravica 1993. godine.

Na Božić 1993. godine muslimanske snage pod komandom Orića upale su u Kravicu i ubile 49 Srba, ranile 80 srpskih civila i vojnika, a sedam ih je nestalo, od kojih pet još nije pronađeno.

Na Božić je selo opljačkano i zapaljeno je 688 srpskih kuća na širem području Kravice. Uništeno je oko 2.000 pomoćnih i 27 društvenih objekata.

Oko 1.000 stanovnika ostalo je bez domova u jednom danu i kroz smetove se probilo prema Drini, izbjegavši sigurnu smrt prelaskom u Srbiju. Bez jednog ili oba roditelja ostalo je 101 dijete.

Ni optužnicom prema kojoj je suđeno Naseru Oriću u Sudu BiH nije bio obuhvaćen zločin u Kravici, kao ni ostali počinjeni nad Srbima u Srednjem Podrinju.

PODELI

10 KOMENTARA

 1. Bodo u pravu si sa stokom nema fine price. Nego ko Lukač govno otresti. Steta sto ga nije momacki odalamio bolesnika smrdljivog.

 2. Bodo kako ti nije bila mrska stranacka stala kad su tebe zaposlili u komunalno a nikad na posao dolazio nisi. Tad nisi govorio strancka stala vec si ih hvalio na sva usta.

 3. Najgore je kada o poštenju i patriotizmu počnu bulazniti govna iz SDS. Pokrite se ušima bagro izdajnička, prodali ste sve što ste mogli prodati. Izdali sve što se moglo izdati. Opljačkali sve što se moglo opljačkati. I vi pričate o ulizivanju, govna koja su uništila sve čega su se dohvatila. Vidite šta ste u ovoj opštini napravili. Opštinu i javne ustanove pretvorili u stranačke štale u koje uvaljujete svoje žene i članove porodica. Jel to briga za narod?
  Gldje ste bili sa Slobom i Sašom na Turbetu? Kockali ste i krali ratni porez tadašnji SDS ološ a ovaj sadašnji pljačka budžet opštine za sebe i svoje porodice. I vi pricate o ulizivanju, Slobi i ministru Lukaču, bagro izdajnička!

 4. Ipak si.se glupo isptovaljivo na onom skupu podrske Lukacu pa sad prave viceve po Banjalucu na tvoj racun o ekaplozivu u zastavicama.

 5. Slobo jeste legenda ali je malo pretjerao u ulizivanju
  Slobo ne ulizuj im se toliko.nisu ti ni do koljena.

 6. Slobi mogu pljunuti pod prozor, bio i ostao legenda Maslovara.
  Slobo nema odstupanja dok ne napravimo državu Republiku Srpsku, nek pocrkaju dušmani!

 7. Pa druže ako si čuvao te kamione koji su, kako kažes, vozili jelovu građu za Srbiju, onda si i ti u lopovluku učestvovao… Slobo je za tebe institucija a ti ni p… svoje žene nisi mogao da sačuvaš a da čuvas Slobu i kamione. Ološu jedan.

 8. Dobro si rekao.Samo me interesuje kome si ti potpresjednik?Koliko si izašao težak iz rata i šta imaš, a šta imamo mi koji smo čuvali tvoju guzicu i kamione koji su vozili jelovu građu za Srbiju

Comments are closed.