KRV SRPSKIH JUNAKA SE NE PRODAJE NI ZA ŠTA! SNAŽNA PORUKA PUKOVNIKA VOJINA UBIPARIPA, KOMANDANTA KOTORVAROŠKE BRIGADE VRS, POVODOM DEŠAVANJA NA MEOKRNJU

13

BEOGRAD, 16. SEPTEMBRA  – Ratni komandant Kotorvaroške brigade Vojske Republike Srpske pukovnik Vojin Ubiparip pozvao je danas Miladina Savanovića, predsjednika Boračke organizacije u Kotor Varošu da podnese ostavku na tu poziciju zbog njegovih izjava nakon parastosa poginulim srpskim borcima na koti Meokrnje na Vlašiću.

“Nedopustivo je da se amnestiraju od odgovornosti muslimanski fanatici, koji su ratnim zastavama, neljudskim i necivilizovanim ponašanjem, kao i otvorenim prijetnjama pokušali da oskrnave parastos našim palim junacima”, rekao je Ubiparip.

On je dodao da je u posjedu izjava, audio i video materijala, koji jasno govore u kakvoj je atmosferi taj vjerski obred prošao.

“Sramno je da čovjek koji je na čelu Boračke organizacije u Kotor Varošu tvrdi u pojedinim medijima da provokacija nije bilo. Za njega, očigledno, provokacija nisu bile ni prijetnje okupljenima na parastosu da će svi biti pobijeni, a što su svojim izjavama potvrdili prisutni na parastosu”, istakao je Ubiparip.

“Ne želim da ulazim u razloge ovakvog Savanovićevog ponašanja niti u kalkulacije da se slučaj na Meokrnju pokušava zataškati zbog muslimanskih glasova na narednim lokalnim izborima, ali jasno poručujem da se sa tragedijom poginulih srpskih junaka i njihovih porodica niko ne smije poigravati”, upozorio je Ubiparip.

Ubiparip je istakao da mu nije jasno da predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske general Milomir Savčić osuđuje ponašanje okupljenih Bošnjaka na Meokrnju, a da Savanović tvrdi da je sve prošlo bez incidenata.

“Gotovo sva udruženja proistekla iz Odbrambeno-otadžbinskog rata osudila su neljudski akt Bošnjaka na Meokrnju i jasno je da u cijeloj ovoj priči nešto ne štima”, rekao je Ubiparip.

On je borcima sa područja opštine Kotor Varoš poručio da budu dostajanstveni, kakvi su bili i u ratu i da pamte i poštuju herojsku borbu srpskih junaka na vlašićkom i ostalim ratištima na kojima su krv proljevali za slobodu Republike Srpske. (srpska danas – rts)

KRV SRPSKIH JUNAKA SE NE PRODAJE NI ZA ŠTA: SNAŽNA PORUKA PUKOVNIKA VOJINA UBIPARIPA, KOMANDANTA KOTORVAROŠKE BRIGADE VRS, POVODOM DEŠAVANJA NA MEOKRNJU

PODELI

13 KOMENTARA

  1. Ubiparip, ko si ti ? Da te smjestim u svoju knjigu Kotor Varos Ratni Raspored, II izdanje, upravo mi trebaju te informacije. Ja sam Ibrahim Begic,rodjen i zivio u Kotor Varosi, inace najbolji pisac Bosne.

  2. tako je ubiparipu sve sto si rekao je na mjestu sto posto stojim iza toga nek ovaj tepić još brani muslimane da nisi nista uradili gore. sram da ga bude vristi ko ustrojen jarac da dokaze da nije bilo provokacije sa mnjihove strane. kako ga nije sram

  3. Ubiparipa za načelnika.Savanoviću vidiš li se u ogledalu.Sačuvaj dostojanstvo i podnesi ostavku ne sramoti djecu.

  4. MOJ VOJINE OVI NA MEOUKRNJU SA HODZOM DOGOVARALI KAKO DA PARASTOS ODRŽE. E DO ČEGA SMO DOŠLI KUKALA NAM MAJKA SVIMA. OVO ŠTO BALJEZGA TEPIĆ ENO ČITAM NA STRANICI GLUVE BUKOVICE DALEKO JE DOGURAO

  5. Dzabe se čedo mota po bela italiji niko nece mu da plati piće i onda lagano kuci i opet krug nazad.
    hgahahahahahhahahahah

  6. jel su im toliko glasovi muslimana vazni da bi pred turcima puzali. dabogda ih stigla kletva srpskih majki koje ostadose bez djece mučenika.

  7. Савановићу поднеси оставку и не срамоти више ни себе ни нас борце.

Comments are closed.