MINISTRICA SUZANA GAŠIĆ RAZGOVARALA SA ČLANOVIMA UPRAVE ”HAJDUČKIH VODA” (FOTO REPORTAŽA)

0

KOTOR VAROŠ, 23. oktobra – Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Suzana Gašić posjetila je danas hotel “Hajdučke vode” i razgovarala sa upravom ovog hotela o izazovima s kojima su se susreli u periodu pandemije virusa korona i planovima za naredni period.

Gašićeva je istakla da je Vlada Republike Srpske u prethodnom periodu donijela niz mjera za pomoć privredi Srpske u prevazilaženju problema u poslovanju izazvanih pandemijom virusa korona, među kojima je i projekat turističkih vaučera kojim se subvencioniše boravak domaćih turista u ugostiteljskim objektima u Srpskoj.

Uprava hotela “Hajdučke vode” informisala je ministra Suzanu Gašić o značaju koji projekat turističkih vaučera ima za hotelijere u Republici Srpskoj, ističući da je zahvaljujući ovom projektu popunjenost njihovog objekta u ljetnjim mjesecima iznosila gotovo 97 odsto.

Oni su izrazili nadu da će Vlada Republike Srpske nastaviti sa ovim projektom i u budućnosti, jer je ovaj projekat više nego ijedan do sada pomogao promociji domaćih turističkih kapaciteta.

Gašićeva je istakla da Vlada Republike Srpske kontinuirano prati situaciju na tržištu, te analizira štetne posljedice pandemije na privredu i da će i u narednom periodu, u skladu sa mogućnostima i razvojem epidemiološke situacije, donositi mjere za oporavak privrede Srpske.

FOTO REPORTAŽA:

PODELI