Realizacija projekata u oblasti ekologije na području kotorvaroške opštine

0

KOTOR-VAROŠ, 18. decembra – Unapređenje ekološkog statusa rijeke Vrbanje i njenih pritoka biće jedan od strateških ciljeva kotorvaroške opštinske uprave u oblasti ekologije do 2015. godine, izjavio je danas Srni načelnik opštine Kotor-Varoš Dalibor Vučanović, prenose portali u Republici Srpskoj.
On kaže da je u naredne tri godine planirana nabavka prečistača otpadnih voda, koji bi trebalo da budu postavljeni u gradskom području.
„Nastojaćemo da do 2015. godine stvorimo uslove za odvojeno prikupljanje i odvoz čvrstog otpada na regionalnu deponiju u Ramićima, a planirana je i sanacija gradske deponije u Duratovcima“, istakao je Vučanović.
On je napomenuo da će opštinska uprava iskoristiti sve raspoložive resurse kako bi se količina otpada u dolini Vrbanje i u podvlašićkom kraju u naredne dvije godine bila smanjena za 50 odsto.
„Insistiraćemo da se u narednom periodu izdvaja više novca iz opštinskog budžeta za realizaciju prioritetnih ekoloških projekata, a pripremamo i projekte kod fondova EU“, naglasio je Vučanović.

PODELI