”SRNA” I DOPISNIK TE AGENCIJE IZ KOTOR VAROŠA SLOBODAN PETROVIĆ: STOJIMO IZA VIJESTI O DEŠAVANJIMA NA MEOKRNJU

5

BANJA LUKA, 16. SEPTEMBRA – Novinska agencija Republike Srpske – SRNA stoji iza svake vijesti koju emituje u servisu, pa tako i iza vijesti koju je objavila sa parastosa srpskim borcima na plato Meokrnje na Vlašiću koji je služen u subotu 12. septembra.

SRNA će i dalje nastaviti da pravovremeno i istinito informiše javnost o svim dešavanjima u Republici Srpskoj, BiH, regionu i svijetu.

Naš dopisnik iz Kotor Varoša, kao i učesnici ovog događaja potvrdili su informacije objavljene u vijesti o parastosu na platou Meokrnje na Vlašiću za 21 srpskog borca koje su ubili pripadnici muslimanskih snaga u proteklom ratu, a čije održavanje je pokušalo da spriječi stotinjak Bošnjaka.

Fotografije sa mjesta događaja, koje su objavljene u foto-servisu SRNE, govore više od riječi.

Istinitost izvještaja SRNE o parastosu na platou Mekrnje potvrdio je juče i jedan od učesnika Danijel Đurić koji je izjavio Srni da je sve vrijeme grupa Bošnjaka sa ogrnutim zastavama Turske, Islamske zajednice, BiH i ratnim zastavama takozvane Armije BiH sa ljiljanima provocirala i pokušavala da spriječi obilježavanje godišnjice stradanja srpskih boraca koje su ubili pripadnici muslimanskih snaga u proteklom ratu.

SRNA je dva dana pokušavala da dobije izjavu od predsjednika Boračke organizacije Kotor Varoš, ali bezuspješno.

U subotu, 12. septembra služen je parastos za 21 srpskog borca na platou Meokrnje na Vlašiću koje su ubili pripadnici muslimanskih snaga u proteklom ratu, koji je pokušalo da spriječi grupa od oko stotinjak Bošnjaka.

Do većih incidenta nije došlo zbog pribranosti učesnika okupljanja i pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, koji nisu nasjeli na provokaciju Bošnjaka.

Ovo mjesto na platou Vlašića pripada Republici Srpskoj i tu se već drugu godinu služi parastos za 21 srpskog borca koji su stradali u muslimanskim ofanzivama na ovu kotu 1992. i 1994. godine. (srna – rtrs)

https://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=401475

PODELI

5 KOMENTARA

  1. ČEDO GDJE CES TI SA GORANOM DA SE NOSIŠ KUKAVCE CRNI VIDIS DA TE COVJEK RAZVALIO ARGUMENTIMA SAD MOZES SAMO DA KMECIS. NEMOJ SA VELIKIM IGRACIMA DA SE ZEZAS VIDIS DA TE DOK SI REKO KEKS SMJESTIO GDJE TI JE MJESTO.

  2. Jest ih Ćoba razvalio momački. ovi bi se jos s turcima gore izljubili i zapjevali ispod zastave sa ljiljanima.

Comments are closed.