ZDENKO SAKAN: KOTLIĆIJADA OKUPILA 102 EKIPE

0

KOTOR VAROŠ, 16. MAJA  – Na kupalištu Bjeline u Kotor Varošu je održana tradicionalna kotlićijada na kojoj su učestvovale 102 ekipe iz Republike Srpske, Srbije, Mađarske, Makedonije, Slovenije, Italije i Austrije.


Najbolju riblju čorbu pripremila je ekipa Udruženje žena “Venera” iz Kotor Varoša, druga je bila ekipa “Luka” Šiprage, a trećeplasirani su bili članovi ekipe Lovačkog udruženja “Posavina” iz Sunje /Hrvatska/.

Prema ocjeni žirija, najbolju lovačku čorbu pripremili su članovi ekipe Lovačkog udruženja “Borčići” iz Šipraga, drugo mjesto pripalo je ekipi Udruženja građana “Plavi talas” iz Apatina /Srbija/, a treće ekipi “Sim tehnik” iz Šibova.

Član pobjedničke ekipe Rade Nijemčević rekao je da je za osvojeno prvo mjesto zaslužna kompletna ekipa koja je za pripremu kotlića odabrala provjereno meso uz nekoliko tajnih sastojaka.

“Ovo je, bez dileme, najbolje organizovana kotlićijada u regionu, a uz to i vrlo posjećena, što samo govori da smo u jakoj konkurenciji osvojili vrijedno prvo mjesto”, istakao je Nijemčević.

Načelnik Kotor Varoša Zdenko Sakan izrazio je zadovoljstvo zbog velikog broja učesnika manifestacije koja je održana u na gradskom kupalištu “Bjeline”.

“Ovo je 13. kotlićijada koju organizujemo i svake godine je sve masovnija. Raduje nas prisustvo velikog broja učesnika iz susjednih gradova, ali iz inostranstva, kao i činjenica da je u revijalnom dijelu nastupilo više od 15 ekipa”, rekao je Sakan.

 

PODELI