Kotor Varoš: Položeni vijenci na spomen-obilježja

0

KOTOR VAROŠ, 24. APRILA – Na spomen-kosturnicu poginulim borcima Narodnooslobodilačkog rata /NOR/ i spomen–obilježje poginulim borcima u proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu u Kotor Varošu danas su položeni vijenci povodom obilježavanja 24. aprila – Dana opštine.


Parastos za 305 boraca sa područja ove opštine koji su poginuli u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu služio je arhijerejski namjesnik kotorvaroški Milenko Narić.

“Naša trajna obaveza je da gajimo sjećanje na poginule borce i da vodimo stalnu brigu o njihovim porodicama. Minimum onoga što smo smatrali da treba da uradimo jeste da odamo počast za 155 poginulih u NOR-u i 305 boraca u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu“, rekao je načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan.

On je čestitao sugrađanima Dan opštine ističući da je zadovoljan svim što je na području opštine urađeno u infrastrukturnom i privrednom pogledu.

“Naše opredjeljenje je da idemo naprijed i da iskoristimo svoje potencijale u pogledu stvaranja uslova za ostanak ljudi i njihov bolji život u Kotor Varošu“, poručio je Sakan.

Vijence na spomen-obilježje borcima poginulim u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu položile su delegacije opštine Kotor Varoš, opštinske Boračke organizacije, SUBNOR-a i delegacije bratskih opština Paraćin i Herceg Novi.

PODELI